Lukáš Kubec

Za povinné kouření!

11. 11. 2011 10:02:40
Situace kolem kouření v českých restauracích je neúprosná a vyžaduje si rázné řešení. Přímo celospolečenskou solidární akci, která konečně zatočí s nešvarem, který se tak dlouho drží naší společnosti. S nešvarem, které nás všechny poškozuje. S ohavným, nevkusným a barbarským nekuřáctvím!

Dámy a pánové, drazí čtenáři, situace je neúprosná.

Tradiční místa vychutnávání si labužnické chuti a vůně cigarety, hospody a restaurace, jsou napadány.

Je zcela jasné, že jde o neopodstatněný útok. Hospody a restaurace byly vždy místem souznění a tolerance, klidu a míru. A jak je známo, je to právě kouření (cigaret), které přinášejí klid a mír do nervové soustavy mnohých z nás.

Však podívejme se na ty chudáky, nemocné závislé, kteří kvůli útlaku společnosti se uchýlili k poslednímu, co jim zbývalo - k cigaretám. Jejich nejvěrnější přítelkyně, která vždy uspokojí jejich nervovou soustavu a prsty.

Tvrdí, že kouření je škodlivé a smradlavé. Že ruší při jídle. Že by mělo být z restaurací a hostinců vymeteno na studené ulice plné nebezpečí a nemocí!

Jak necitliví jsou tito militantní nekuřáci! Ohrozili by zdraví mnoha mladých či starých lidí jen kvůli své sobecké touze po „čistém“ a „voňavém“ vzduchu! Tito neznabohové, kteří nechápou vůni cigaretového dýmu, tito nosonožci bez vkusu, by nám, znalcům cigaret, chtěli kázat, co je to vůně a co ne? Co je vkusné a co ne?

Nejsme to snad právě my, kuřáci, kteří se nejlépe vyznají v tajích cigaretového dýmu? Nejsou to snad naše plíce, na kterých je všude možně vidět, jak jsou vytrénované z neustálého trénování s cigaretovým dýmem? Chudáci plíce nekuřáka - musejí být tak slabé!

Tito lajci, neznalci, nám budou kázat něco o jídle, když ani nedokážou pochopit smyslnost a patřičnost tak skvělého dezertu a předkrmu, jako je cigareta? Budou nám kázat něco o zdravém životním stylu, když ani neví, jak výživná cigareta je, když dokáže nahradit snídani, ba někdy i jídlo na celý den? Ano, cigareta obsahuje kovy. Železo je kov. Není snad železo pro tělo zdravé?

Ano, dámy a pánové, žijí mezi námi i tací barbaři, kteří si zkazí celý oběd tím, že nekouří!

My, kuřáci, absolutně nechápeme, jak tito barbaři vůbec mohou žít bez kuřáckého dýmu a chuti cigarety. Jsou to právě nekuřáci, kteří ochuzují své děti o pravidelné procházky do místní trafiky. Ba co víc - oni škodí jejich zdraví tím, že nekouřením jim berou možnost chodit ven!

Je jasné, že hospody a restaurace byly vždy místem klidu, oddychu, místem, kde si kuřák může v klidu vychutnat svoji životodárnou cigaretu, posedět v rodinném kruhu, věnovat se svým dětem.

Je jasné, že tradice velí, abychom tento výdobytek svobody - naše právo na kouření v restauraci - hájili.

My máme právo kouřit v restauraci, ať už si hospodský říká, co chce!

Jde přeci o náš klid, o naši nervovou soustavu, o naše kovy, o naše děti, které by byly ochuzeny!

Musíme hájit naše právo na zakouřenou restauraci! Právě proto je třeba nařídit povinné kouření v restauracích a hospodách! Nejde to jinak!

Povinné kouření je znakem solidarity a odpovědnosti

Velí nám to nejen ohled na nás a naše blízké, ale i naše odpovědnost vůči ostatním. Musíme hájit ty, jenž tvrdě pracují pro tabákové společnosti a vydělávají si na živobytí. Vy, kteří chcete kouření zakazovat, jste si ochotni stoupnout před smutné obličeje dětí propuštěných pracovníků, když zjistí, že letošní vánoce už nebudou bohaté na dárky a potěšení? Máte tu kuráž si stoupnout před ty smutné oči a říci: „To já jsem ti zkazil dětství“?

Nejen, že je třeba podpořit tabákový průmysl, nejen, že je třeba napravit barbarský nevkus našich spoluobčanů-nekuřáků. Je třeba zajistit lepší a bohatší budoucnost pro naše děti. Právě pro ně to děláme. Právě pro ně je třeba prosadit povinné kouření v restauracích! Připojte se k nám - nezapomínejte, děláme to pro dobro našich dětí!

Článek vyšel původně na Devian.cz, kde jej můžete také komentovat.

Autor: Lukáš Kubec | karma: 9.95 | přečteno: 765 ×
Poslední články autora