Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
O

ortf

3. 7. 2012 14:44
dotaz

všem co se zastávají smrdutých kuřáků.vám připadá normální vyhodit každej den za hnusnou smrdutou krabičku něčeho po čem sami smrdíte třeba 80 kaček?jestli jo tak se nechejte vyšetřit vážení..taková ženská kouřící cigára je chuťovka a třeba se s ní líbat musí bejt jako se líbat s popelníkem.ta musí smrdět všude včetně kalhotek...fakt vám kuřáci závidím...;-D

4 0
možnosti
MP

Martin5.35

3. 7. 2012 14:56
Re: dotaz

A? Co je Vám potom? Nutí Vás někdo takovou ženskou líbat? Popřípadě jí čuchat ke kalhotkám?

Někdo vyhodí denně stovku za krabku cigaret, někdo jí prosází ve sportce nebo kartách a jiný jí prožere v nezdravém jídle. Proč máte pocit, že jim máte poroučet, co mají se svýma penězma a životem dělat?

5 0
možnosti
P

PokHanss

3. 7. 2012 14:21
Stát má právo - pokračování

Já vím, že spoustu lidí štve, že stát má na cosi právo. A ono je to tak dobře, že to právo má. Jinak by tady vládly, řeknu-li to velmi zjednodušeně, jen různá lobby, mamon a pokrytectví. 

Samozřejmě neříkám, že stát je vševědoucí a samospasitelný.

O co vám, co tady mohutně brojíte proti zákazu kouření leckde, vůbec jde? O peníze, ještě jednou o peníze a ještě jednou o peníze? Nebo proč se tady oháníte rádoby svobodou a osobností? Jasně, protože vás štve, že byste byli při VAŠEM kouření omezeni vy a na nekuřáky zvysoka kašlete.

Kecy o "schovávání za nějakou péči o zdraví" jsou fakt ubohé. Nějak zapomínáte třeba na vlastní děti ... Dost smutné ...

2 0
možnosti
D

devian

3. 7. 2012 14:24
Re: Stát má právo - pokračování

Nekouřím.

Jde mi o princip. Příjde mi, že nemám právo kecat ostatním lidem do života, a že k tomu nemají právo ani ostatní vůči mě.

1 0
možnosti
LH

Lady Humussprey

3. 7. 2012 13:46
Schovávat zákaz kouření v hospodě, za nějakou péči o zdraví

je farizejství. Cigareta vykouřená doma, nebo v restauraci je pro kuřáka stejně škodlivá a hospodu, která nemá větrání jsem neviděla roky. O co tedy jde? Samozřejmě, že o politiku. Pravičáci nemohou potřebovat, aby se mladší lidé od těch zkušenějších, kteří socialismus zažili, se dovídali, jak pohodlně a plným životem se žilo. Tak mládeži, žádná hospoda, pěkně k televizi doma a absolvovat povinné školení, třeba o tibetském básníkovi, který už léta nevydal sbírku básní psanou na lidských holeních kostech. Představa pravice je, že po shlédnutí takového utrpení, rád půjde prosťáček občan do důchodu až po své smrti, ale platit bude do penzijního fondu polovinu platu.

0 0
možnosti
FVW

Franz von Weissenburg

3. 7. 2012 13:52
Re: Schovávat zákaz kouření v hospodě, za nějakou péči o zdraví

Já si moc dobře pamatuju jak se za vlády vás komoušů špatně žilo, dokonce ve městě, kde působíte i vy soudružko Urbancová, tak tady netlučte lživé klíny dětem do hlav ;-€ Navíc tyhle zákazy zásadně prosazují levičáci, pravičáci jsou pro svobodu jednotlivců.

1 0
možnosti
MB

buxus

3. 7. 2012 13:16
Představa, že kuřáci vylepšují rozpočet na zdravotnictví je

.. stejně iluzorní, jako představa, že 55% daň pohonných hmot jde na opravy a rozvoj silniční sítě:-/

1 0
možnosti
JH

jakubhajek

3. 7. 2012 13:23
Re: Představa, že kuřáci vylepšují rozpočet na zdravotnictví je

To ale není problém kuřáků, nýbrž přerozdělovačů.

1 0
možnosti
G

Gotrong

3. 7. 2012 12:58
...

Jen bych dodal k tomu "doplácení státu na kuřáky"... "Však oni si tu péči ve své spotřební dani platí!!" :-))

1 0
možnosti
S

svann

3. 7. 2012 13:11
Re: ...

To co zaplatí na jejich léčbu zdaleka nestačí.

2 0
možnosti
MH

Gondolier

3. 7. 2012 12:45
Ochrana zdravi zamestnancu

Vazeny pane, jestli si myslite, ze ochrana zdravi zamestnancu stoji na dohode se zamestnavatelem, a komu se to nelibi, nemusi tuto praci vykonavat, zaspal jste asi poslednich sto let. Jeslize nechcete, aby stat reguloval vztah mezi zamestnavatelem a zamestnancem, potom bych Vam doporucoval nekolikahodinovy (to absolutne staci) pobyt v nekterych firmach v Indii, Cine nebo Hong-Kongu. A to Vam dporucuji jako majitel firmy, ktera jiz pres 10 let zamestnava vice nez 25 pracovniku. Martin Hullack

6 0
možnosti
D

devian

3. 7. 2012 12:48
Re: Ochrana zdravi zamestnancu

To je obvyklý argument intervencionistů: "nelíbí se vám, že musíte ze zákona dělat to, co chci? Tak udělejte to, co chci (jeďte do číny) a pak něco říkejte!"

Je mi jedno, jak to vypadá v číně nebo v Indii. Mě zajímá, jak to je tady.

1 0
možnosti
P

PokHanss

3. 7. 2012 12:34
Stát ...

má právo kouření zakázat, tam kde určí. To je neoddiskutovatelný fakt. Kecy o útoku na osobnost jsou naprosto irelevantní. Zdraví lidí je přednější než zisk podnikatelů.

4 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

3. 7. 2012 12:38
Re: Stát ...

pokud ma jit o zdravi, necht stat zakaze vyrobu, prodej a konzumaci tabakovych vyrobku ... pokud o zdravi zas tak uplne nejde, pak at stat nekeca do toho, jekou legalni doplnkovou sluzbu ten ktery podnikatel nabizi.

2 0
možnosti
S

svann

3. 7. 2012 12:32
Myslím že

nejsou kuřácké a nekuřácké restaurace,jsou pouze restaurace a tak to bylo i v minulosti.Kouření  v restauracích  je pozůstatek z doby kdy se vůbec neuvažovalo nad tím že by kouření mohlo být škodlivé.Dnes je to ale jednoznačně prokázáno.Proto když dnes kuřák přijde do restaurace tak by měl považovat za naprostou samozřejmost že si tam nezapálí,protože by ohrozil zdraví hostů již tam sedících.Ovšem problém je v tom že kouření je závislost a žádný kuřák si nepřizná že nevydrží sedět celý večer nez cigára aniž by se rozklepal absťákem.Proto jsme na diskuzích svědky řady nesmyslných argumentů od kuřáků kteří jimi svoji závislost obhajují.Myslím že tento blog je zcela absurdní.

5 0
možnosti
P9

pavel 99

3. 7. 2012 12:35
Re: Myslím že

"...nejsou kuřácké a nekuřácké restaurace..." - a na tohle jste přišel jak? Ten symbol na dveřích (něco jakou dýmající cigareta) znamená prosím co?8-o

2 0
možnosti
PM

pavel-m

3. 7. 2012 11:54
Jiná reakce na nadpis

Modelová situace: jdu do veřejného prostoru (např. restaurace), začnu obědvat a v tom přijde člověk a u vedlejšího stolu si zapálí. Protože se v restauraci kouřít může a protože prý zákaz by byl útokem na nějakou svobodu. Jenže jaksi ten kuřák teď útočí na moji svobodu dýchat normální vzduch (o útoku na mé zdraví ani nemluvě). Co mám jako dělat? Začít se s tím sobcem hádat? Odejít od nedojezeného oběda?

Autore, prosím, řekni mi jak se mám v takové situaci chovat.

4 0
možnosti
MP

Martin5.35

3. 7. 2012 11:55
Re: Jiná reakce na nadpis

Vstupoval jste do restaurace kde bylo kouření povoleno a divíte se, že se tam kouří?

5 0
možnosti
LH

Lady Humussprey

3. 7. 2012 11:52
Hospody jsou všeobecně přežitek

Mají to být jídelny, po šesté hodině večerní je uzavřít. Tak do půl roku si lidí, od zákazu kouření, sami uvědomí, že hospody byla hloupost. V dnešní době zločinu a bezohlednosti, je pouštět si cizí lidi do domu na pováženou. Nemluvím do větru, ale ze zkušenosti s jednou bývalou hospodou, kterou majitel zrušil, založil si občanské sdružení a nikoho, kromě členů sdružení, nebo jejich hostů, za které ručí, tam nepustí, protože z hospody je klubovna sdružení. Já tedy členem nejsem, ale mám průkaz čestného hosta, tak tam můžu kdy chci. Nevleze nám tam nikdo v monterkách, ani z ubližované minoritní menšiny. Nikdo neuteče bez placení, neobtěžují chudé rodinky ze sídliště. Myslím, že ten zákaz bude hybná síla ke kvalitnějšímu trávení volného času a legrace v restauraci.

0 0
možnosti
PM

G3000

3. 7. 2012 11:56
Re: Hospody jsou všeobecně přežitek

Po šesté hodině večerní uzavřít - další, co by rád ostatním přikazoval;-€

1 0
možnosti
  • Počet článků 110
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1416x
Mladý pisálek zajímající se o ekonomii, který má problémy s pravopisem. Vedu a píši také na Devian.cz.