Diskuse

Internetová svoboda a Pirátští cenzoři

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZC

Zilvar z chudobince

21. 6. 2012 7:27
Mám též stejné právo

Je to právo oblokovat ochranáře a negativce. Tohle právo využívám celý život a kde to nejde, tak je odblokuji v soukromí tím, že jeho snahy prostě neakceptuji, nekontaktuji se, nekomunikuji... Někdy je to těžké, někdy jednoduché... nafackovat a vyhnat;-D Na netu jdu prostě do společnosti, kde se mohu svobodně vyjadřovat. Ochranářské tupce nepotřebuji, protože se umím ochránit sám. Kdo to umí, je svobodný, tedy svéprávný... a takoví lidé jsou pro otupělý režim a společnost nepohodlní a nepohodlní jsou nebezpeční... viz. Čína, Rusko, Kuba atd... No, zbývá dodat, že v naší společnosti (v Bruselu zvlášť) je takových ochranářských tupců přehršle, tedy není zdaleka nic vyhráno.

1 0
možnosti
K

kaktusak

20. 6. 2012 23:30
Svoboda vykořisťovat

pomocí ekonomického donucení, to je ta tzv. negativní svoboda.

Privatizace cenzury má být v pořádku?

0 0
možnosti
PH

petrhajek.bigbloger.lidovky.cz

20. 6. 2012 17:50
V zasade souhlasim s rozdelenim,

ale zapominate na jednu vec: ten smer, ktery nazyvate negativistickym (s timto oznacenim ovsem nesouhlasim, nazev vyvolava jiny pocit, nez vase pouziti slova negativismus) ma v zasade pravdu. Je tam jeden hacek - pokud budu jako poskytovatel pripojeni nebo provozovatel stranek blokovat obsah, mel bych jasne rict, co a proc budu blokovat, dat jasna pravidla a oznamit, ze jsem neco zablokoval. Pokud budu pouze nejake typy informaci blokovat bez oznameni, zakaznici o tom nevi a tim jsou uvadeni v omyl, vytvari se falesne a nepravdive verejne mineni.

Dalsi vec je, ze poskytovatel pripojeni by, technicky vzato, nemel nic podobneho resit. Poskytovatel nabizi sluzbu pripojeni k internetu  a nemel by byt nucen kontrolovat obsah a dozirat  nad nim. Jemu by melo byt jedno, co tam tece, jen by se mel starat, aby to teklo rychle dle smlouvy.

Souhlasim, ze clanek by se dal napsat jasneji, citelneji, prehledneji.

2 0
možnosti
H

Halfunx

20. 6. 2012 13:57
Těžké čtení

Nemůžu si pomoct, ale nedá se to číst. Základní myšlenku v tom hledám těžko, i když tuším, že tam je a že autor se nám snaží cosi sdělit. Nejsem profi kritik, ale chtělo by to školení.

1 0
možnosti
OB

-OB-

20. 6. 2012 14:38
Re: Těžké čtení

Pochopení psaného textu je prý otázkou inteligence. Přiznám se, že jsem asi také ten pitomec, protože hledání nějaké myšlenky a souvislosti mi dalo také zabrat :-))

1 0
možnosti