Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

petrph

23. 3. 2012 9:30
kreativní být samozřejmě můžete,

v tom Vám nikdo nebrání.Ale pak samozřejmě nežádejte aby Vám stát výsledek z takového nestátního  školství nějak autorizoval formou státem uznávaných diplomů a titulů

Čili otázka "proč potřebujeme nestátní školství" je správně položena,správně zodpovězena, a lze doplnit, že nestátní školství už dávno existuje, systém s ním počítá a nikdo ho neruší (resp. ani ho rušit či zakazovat nemůže, je to prostě podnikání jako jiné).

Otázka zní zda by tato odpověď taky implikovala důkaz že státní školství není potřeba a má být zrušeno.To už asi asi ne,Ona byrokracie fuj, staré metody fuj, ale jděte si se slepákem za nějakým kreativcem co si udělal týdenní kurz na hahajógu:-)

0 0
možnosti

devian

23. 3. 2012 15:16
Re: kreativní být samozřejmě můžete,

Jasně. Využívat ho musím, ale proč ho musím platit ze svých daní?

0 0
možnosti

certik_bertik

22. 3. 2012 19:45
ony ty školy v skutečnosti státní nejsou ony jsou veřejné

což je rozdíl značný, státní VŠ jsou pouze 2. Myslím ale že část školství by měla zůstat taková jaká je dosud, zejména u oborů, které podléhají státní kontrole a ty školy o nichž není velký zájem, přece to není důvod proto aby ta škola jenom kvůli tomu zanikla

0 0
možnosti

devian

22. 3. 2012 19:47
Re: ony ty školy v skutečnosti státní nejsou ony jsou veřejné

Je jedno, jak tomu říkáme. Jestli veřejné nebo jinak, ty školy jsou stále státní, státem zřízené, státem financované a státem vedené (MŠMT). To je stejné, jako "veřejnoprávní" ČT, která je ale státní televizí - státem (zákonem) zřízená, na základě státního zákona, tedy státní mocí, státem, financovaná.

0 0
možnosti

hafusak2

22. 3. 2012 18:25
Soukromé školství zatím plní úkol záchrany

blbů před manuální nekvalifikovanou prací, neboť kdo nemá šanci na udělání státní školy, ten jde na soukromou studovat obor, který je s jinými neporovnatelný, takže se ta blbost spíše snese. Sice potom máme plno absolventů škol, kteří jsou v podstatě nezaměstnatelní, ale hlavně že mají maturitní vysvědčení. Účelový název této činnosti je "kreativita". Moje žena byla učitelka, sám jsem také nějaký čas externě učil, takže vím o čem mluvím a mám vás mlaďáky i s vaším voláním po soukromém šklství prokouknuté lépe nežli rentgenem. Rv;-D

1 0
možnosti

devian

22. 3. 2012 18:29
Re: Soukromé školství zatím plní úkol záchrany

Takzvané „soukromé“ školy tak, jak dnes fungují, nic nezachrání. Nejsou to totiž skutečně soukromé školy – jde o státem financované a částečně řízené instituce. Větší svoboda v řízení školy může pomoci k produkování trochu jiných výsledků, než na jaké jsme zvyklí u státních škol, rozdíl je však minimální. Není divu, že se z nich mnohdy stanou pouze instituce, které (státním) úředníkům prodají titul, který úředníci potřebují pro postup v mzdových tabulkách.

3 0
možnosti

lesicatko

22. 3. 2012 17:52
:)

Teda neodpustím si - boli ste to pravve Vy, čo ste písali obdivne o Sulikovi z SaS aako je to jeden principialy politik, a že Fico sa da poraziť vo voĺbach ale euroval nie...http://kubec.blog.idnes.cz/c/218453/Sulik-Euroval-a-libertarianska-politika.html

No a mame po volbách, pravica je u nas rozdrvená, vladnuť ide Fico sam, Sulík sa ledva dostal do parlamentu a vlastní voliči Sulíkovej strany sa od neho zväčša obratili, ked po kauzach Sasanka vyšlo najavo, ako podlo sa s mafianmi bavil o výmene Radičovej a ako vynašal informacie o voľbe gen. prokuratora. . Jeho zasadovosť je tatam, nedovolí si ani dať do volebného programu, že je za odchod z Eurozony hoci EU je vraj podĺa neho čistý socializmus. To je to Vaše jednoduché videnie sveta, ktoré sa nezhoduje s realitou, vaše neoliberalne mantry, ktoré uplatńujete aj teraz ked hromžíte na byrokraciu a ospevujete kreativitu. Ibaže ono je to zložitejšie. Aj byrokraciu treba, aj kreativitu jedno bez druhého končí v extremoch.

0 0
možnosti

devian

22. 3. 2012 18:05
Re: :)

Samozřejmě, že Fico se dá porazit ve volbách. Na tom se přeci nic nemění, nebo si snad myslíte, že posledními volbami skončil svět?

Kolikrát se stane, že strana jako SAS se do parlamentu dostane dvakrát za sebou? V Česku se to už celkem dlouho nepovedlo. Obhájili pozici v parlamentu (dostali se tam), což považuji osobně za úspěch. A - Fico a Gorila? :)

A co když není pro odchod z eurozony či EU, ale jen pro dodržování nějakých stanovených pravidel? Co když Sulik není úplný euroskeptik?

Neoliberální mantry? Ale prosímvás, však vy ani nevíte, co je to neoliberalismus. http://kubec.blog.idnes.cz/c/186818/Falesny-strasak-neoliberalismu.html

No a k tématu článku nemáte vůbec nic. Buďte slušný, nebuďte offtopic a věnujte se tématu. Díky.

0 0
možnosti

Vysmek

22. 3. 2012 17:34
0 0
možnosti
  • Počet článků 110
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1416x
Mladý pisálek zajímající se o ekonomii, který má problémy s pravopisem. Vedu a píši také na Devian.cz.