Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

11. 4. 2011 12:40
jestli o to právě nejde

Neboli,vymahatelnost práva je to první,ale to prostě u nás nefunguje,a kdo může se tomu vyhne a radši se spolehne na jiné regulace zájmů klientů.

Takže z tohoto pohledu striktně oddělený majetek vlastníků a klientů kanceláří,to je snad to úplně první.Z toho potom vychází i druhý požadavek, totiž, povinné pojištění úpadku-otázka je,v jaké výši by bylo potřeba.

Protože (asi jsem naivní),realitní kancelář by měla pouze dohledat zájemce o nákup/prodej nemovitostí svých klientů,dojednat prodej a obdržet z prodeje určitou dohodnutou provizi.Prodávaná nemovitost, sama o sobě, ani peníze na zaplacení by přes držení v realitce vůbec neměly projít,a neměl by se jich dotknout úpadek.Tudíž, pojištění proti úpadku by mohlo pokrýt leda interní majetek realitky, možná pár kanceláří (ale proč?)

Ale pokud realitka nakupuje a prodává na vlastní triko-tak je taky otázka proč pojištění.Leda zlodějská kombinace, nemovitost sice od klienta příjme do svého vlastnictví..ale nezaplatí

0 0
možnosti

mamina2

11. 4. 2011 12:45
Re: jestli o to právě nejde

Realitky brávají peníze do úschovy, takže úpadek by seklienta dotknout mohl.

0 0
možnosti
LS

Jednoho krásného dne ...

11. 4. 2011 12:08
přesně tak

kdykoliv se někdo ohání ochranou jednotlivců, kamufluje tím vlastní nekalé zájmy. povinnné pojištění bank, povinné pojištění CK, nyní chtějí přidat i pojištění RK. to je výsměch. jeden hlupák přijde o peníze a všem ostatním proto zdražíme služby. jenom to vede lidi jk ještě větší pohodlnosti a hlouposti = "však jsou pojištění tak se nám nemůže nic stát", což nevede k tlaku na růst kvality poskytovaných služeb - "však lidi to klidně dál kupují"

0 0
možnosti
  • Počet článků 110
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1416x
Mladý pisálek zajímající se o ekonomii, který má problémy s pravopisem. Vedu a píši také na Devian.cz.